THE ULTIMATE GUIDE TO C# OBJECT KULLANıMı

The Ultimate Guide To C# Object Kullanımı

The Ultimate Guide To C# Object Kullanımı

Blog Article



Tüm sınıfların zemin aldığı .NET çatkaloriın en tepesinde kâin dershaneıdır. Bu tanımdan yola çıkarsak belkide Object klasının aslında herşey bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Property’ler eşme kodun basit bir syntax kullanarak metot çağırmasına destur verir. CLR iki çdenktaş property sunar: parametresiz property, görgüsüz property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

Bir sınıf sadece hareketsiz bir sınıftan lafıtım alabilir.Aynı anda yekten okkalı sınıftan lafıtım alamaz.Ancak ötede göreceğimiz interface gestaltları kullanılarak bu katıntı aşılacaktır.

Bu nedenlerle, C# vüruttiricileri tableLayoutPanel'i kullanarak kullanıcı dostu, esnek ve performanslı kullanıcı arabirimleri oluşturabilir ve uygulamalarının kullanıcı deneyimini iyileştirebilirler.

C# programlama dilinde, Object sınıfı, bel kemiği nesne türlerinin atasıdır. Object klası, C# dilinde kullanılan tüm gayrı sınıfların alt dershaneıdır ve bu nedenle dilin en ana yapı taşlarından birini oluşturur.

Bileğfiiltiriciyi required bir özellikte bile kullanabilir ve çağıranların özelliğin ilk değerini ayarlamak yürekin nesne kellelatıcı

Statik property yalnızca klasın static olan elemanlarına erişebilir. Statik property object ten ziyade derslikıa tutkundır. Cümle statik sınıf ile dayalı kurallar statik property içre geçerlidir.

Bildiğiniz kabilinden new operatörü classlarda kullanıldığı hengâm müntesip classtan bir nesne istek edilmekte ve üretilen nesne belleğin C# Object Kullanımı Heap kısmında koruma edilmektedir.

Bu alanda veya gayrı bir alanda, benim ve diğer yardımcı insanların paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm altına girmeniz anlamına gelmemektedir.

İkinci parametre ise hadise sonucunda çaldatmaıştırılacak metoda hadise ile müteallik marifet bayılmak midein kullanılır.

Fevkdaki verdiğim derslere ayn atmadan bu dersi incelerseniz anlamsız mevrut yerler olabilir. Bu sebeple öncelikle yukarıdaki dersleri izlemenizi salık ederim.

AutoSize: Button'un yürekğine otomatik olarak boyut ayarlamasını etkinleştirir yahut dönem dışı bırakır.

Bir oluşturucuyu kendiniz teşhismladığınızda derleyici varsayılan bir oluşturucu oluşturmaz. Bu, türetilmiş her derslikın yalınlıkça bu oluşturucuyu çağırması gerektiği mealına hasılat.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve hesabına Interface yazıdeğerlendirme. Klasör üzerinde sağ tık yapmış olup Add diye bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Report this page